Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@12:24:50 GMT

اپلیکیشن تقلبی هشت بانک کشور در گوگل پلی قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۲۳۰۶

اپلیکیشن تقلبی هشت بانک کشور در گوگل پلی قرار گرفت

به گزارش تابناک به نقل از زومیت، در روزهای اخیر گزارش‌های متعددی از اپلیکیشن‌های جعلی بانکی در گوگل‌پلی می‌شود. به‌نظر می‌رسد برنامک تقلبی هشت بانک بزرگ کشور ازجمله سپه، صادرات، کشاورزی، رفاه و قرض‌الحسنه رسالت در فروشگاه اپلیکیشن گوگل بارگذاری شده و نصب بالایی هم دریافت کرده‌اند. برای مثال اپلیکیشن همراه بانک تقلبی بانک رسالت و صادرات در گوگل پلی بیش از ۱۰ هزار نصب داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین موضوع باعث شده تا چندین بانک اقدام به ارسال پیامک‌های هشداردهنده به مشتریان خود کنند و درخصوص نسخه‌های جعلی اطلاع‌رسانی کنند. برای مثال بانک رفاه در پیامکی به مشتریانش نوشته است نسخه جعلی موبایل بانک رفاه در گوگل پلی بارگذاری شده و اکنون تنها می‌توان ازطریق پورتال اصلی بانک رفاه یا فروشگاه‌های معتبر داخلی همچون کافه بازار نسبت به دریافت برنامه موبایلی بانک اقدام کرد.

سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتا، ضمن تأیید این موضوع می‌گوید درخصوص ۵ بانک هنوز بررسی‌ها ادامه دارد اما وجود نسخه تقلبی بانک‌های سپه، صادرات، کشاورزی در گوگل‌پلی قطعی شده است. سرهنگ پاشایی می‌گوید برخورد قضایی بین‌المللی با این اپ‌ها آغاز شده و اپلیکیشن‌های تقلبی درحال حذف از گوگل‌پلی هستند؛ بااین‌حال اگر هموطنان از استورهای داخلی، همچون کافه بازار برای دانلود اپلیکیشن‌های بانکی استفاده کنند، حذف اپلیکیشن تقلبی و برخورد قضایی بسیار سریع‌تر و آسان‌تر خواهد بود.

معاون اجتماعی پلیس فتا دلیل ارجحیت مارکت‌های داخلی در دانلود اپلیکیشن‌های حساس را این‌گونه توضیح می‌دهد:

زمانی که شما به‌دنبال اپلیکیشنی در گوگل می‌گردید، ممکن است اپلیکیشن‌های تقلبی را در صدر نتیجه جست‌وجو پیدا کنید. افراد سوءاستفاده‌گر برای ایجاد اطمینان در کاربران، از ترفندهایی استفاده می‌کنند تا نتیجه بدین‌شکل به کاربر نمایش داده شود و کاربر هم به نتایج اولیه اطمینان می‌کند. این یک اصل و قاعده کلی است که نباید برای دریافت یک اپلیکیشن، آن را در گوگل سرچ کرد.

ازسوی دیگر، فروشگاه‌های اپلیکیشن داخلی مانند کافه بازار تعهد بیشتری نسبت به مارکت‌های خارجی دارند و دسترسی ما به آن‌ها بسیار راحت است. برای مثال درنظر بگیرید که ما اکنون برخورد قضایی بین‌المللی انجام داده‌ایم اما ایجاد تعامل بسیار زمان‌بر است و چند روز به طول می‌انجامد؛ درحالی‌که ارتباط ما با فروشگاه اپلیکیشن داخلی در لحظه است و با یک تلفن به‌سرعت انجام می‌شود. به‌علاوه، خود مارکت داخلی هم با شرکت‌های خدمات‌دهنده و خدمات‌گیرنده در ارتباط است و به‌راحتی اقدام به حذف اپ‌های جعلی می‌کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح جهش تولید مسکن مسعود فیاضی غلامعلی محمدی فاطمه اسدی بیژن قاسم زاده گوگل پلی همراه بانک کافه بازار پلیس فتا اپلیکیشن های جعلی بانکی طرح جهش تولید مسکن مسعود فیاضی غلامعلی محمدی فاطمه اسدی بیژن قاسم زاده گوگل پلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گواهینامه‌های‌ تقلبی، قربانیان‌ واقعی!

طبق اعلام رئیس سازمان بهزیستی کشور «سالانه ۶۰ هزار نفر به تعداد معلولان در اثر تصادفات رانندگی اضافه می‌شود و بیش از ۱۷ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند». یعنی روازنه ۱۶۰ نفر در اثر تصادف معلول و ۵۰ نفر فوت می‌شوند.

درحالی که سوانح رانندگی آن هم توسط افراد آموزش دیده و دارای گواهینامه، هر روز قربانیان زیادی می‌گیرد، به گفته رئیس مرکز صدور گواهینامه اخیراً در فضای مجازی تبلیغاتی با عنوان صدور و چاپ گواهینامه رانندگی صورت گرفته است که افراد «با پرداخت هزینه می‌توانند گواهینامه دریافت کنند».

پیش‌تر نیز پلیس از دستگیری چند باند صدور گواهینامه جعلی و رانندگان دارای این مدرک تقلبی خبر داده بود.

مدعیان صدور گواهینامه تضمینی، هزینه‌ای ۱۰ تا ۲۵ میلیونی از متقاضیان دریافت می‌کنند تا گواهینامه پایه یک، دو و سه صادر کنند البته به شرط ثبت در سامانه پلیس و گرفتن استعلام برای جلب اطمینان مشتریان‌شان. این درحالی است که هزینه دریافت گواهینامه از طریق آموزشگاه‌ها بسیار کمتر و حدود ۶ میلیون تومان است. 

به گفته رئیس مرکز صدور گواهینامه ۹۰ تا ۹۵ درصد این تبلیغات فقط کلاهبرداری است و افراد بعد از گرفتن پول متواری می‌شوند و گواهینامه جعلی صادر شده توسط ۵ درصد باقی‌مانده نیز هم در سامانه‌های پلیس اصالت ندارد.

در حالی که در ایران متقاضیان دریافت گواهینامه در مقایسه با دیگر کشور‌ها به راحتی می‌توانند پس از گذراندن یک دوره آموزش کوتاه این مدرک را از راه قانونی بگیرند، اما راحت‌طلبی افراد، بی‌حوصلگی برای طی کردن دوره‌های آموزشی، شکست در امتحانات آموزش رانندگی و شور و شوق داشتن گواهینامه زودتر از سن قانونی، افراد را به سمت کلاهبرداران فضای مجازی و مدرک‌های تقلبی سوق می‌دهند. 

علاوه بر گواهینامه‌های جعلی، بازار خرید و فروش مدارک تحصیلی، اسکناس، کارت پایان خدمت، گذرنامه و سایر اسناد رسمی تقلبی نیز در فضای مجازی داغ است.

متقاضیان مدارک تقلبی می‌گویند که «مهم‌تر بودن مدرک از مهارت افراد در جامعه» دلیل روی آوردن‌شان به مدارک تقلبی است. 

اما روانشناس زهرا گیوی معتقد است که راحت طلبی افراد باعث شده «همیشه به دنبال راه میان‌بر باشند و همه چیز را با پول بخرند».

کارشناسان توصیه می‌کنند از آنجا که مدارک جعلی به راحتی و در کمتر از چند دقیقه قابل شناسایی است و طبق قانون استفاده از آن جرم محسوب می‌شود، افراد فریب سایت‌ها و صفحات فضای مجازی را نخورند و با پرداخت هزینه‌های هنگفت به کلاهبرداران مدارک بلااستفاده و تقلبی دریافت نکنند. 

رئیس مرکز صدور گواهینامه می‌گوید که اگر فردی با مدرک تقلبی تصادف کند و منجر به فوت کسی بشود به دلیل جعلی بودن گواهینامه رانندگی قتل عمد محسوب می‌شود؛ لذا افراد به جای پرداخت هزینه‌های زیاد و مرتکب تخلف شدن از ظرفیت‌های پلیس راهور برای دریافت گواهینامه استفاده کنند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • گواهینامه‌های‌ تقلبی، قربانیان‌ واقعی!
  • بله همراه با حجاج در سرزمین‌ وحی
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • جزئیات هوش مصنوعی آیفون لو رفت!
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!